Disneyland Resort Paris
(Paris) (Frankrig) (Seværdighed)

 
12-04-2012
Paris

Disneyland Paris er navnet på et kompleks af temaparker, hoteller, biografer og butikker, beliggende i Marne La Vallée, lidt uden for Paris.

Parken åbnede 12. april 1992. Gæsterne (sådan kaldes alle besøgende i Parken) havde på daværende tidspunkt adgang til fire af de seks af parkens områder, nemlig Main Street USA, Central Plaza, Frontierland og Fantasyland. De sidste to områder, hhv. Adventureland og Discoveryland var stadig i de afsluttende faser af konstruktion.

Frontierland grænser op til Central Plaza, og er placeret mellem Adventureland og Fantasyland. I Frontierland bringes det Vilde Vesten til live igen. Indgangen fra Central Plaza sker gennem et fort, bygget af solidt tømmer; lige uden for dette ligger en lille indianerlejr med enkelte tipier, lidt værktøj og en bålplads i midten. Inden for i Frontierland domineres billedet af bjælkehytter, hjuldampere og dampmaskiner. Der går cowboys rundt i gaderne, klædt i lange læderfrakker og den klassiske, bredskyggede hat. Der sælges souvenirs og mundgodt fra åbne prærievogne, og på bjerget ude midt i søen kører der heftig minedrift. Endelig giver damptoget, der jævnligt standser ved Frontierland Station, stemningen det sidste touch.

Big Thunder Mountain er en rutsjebane, der kører på kryds og tværs gennem minerne. Den involverer adskillige dyk og drop i både fuldt dagslys og fuldstændigt mørke, og er lige så meget en oplevelsestur som en klassisk rutsjebane.

Phantom Manor er et forfaldent sydstatspalæ, der hjemsøges af alskens spøgelser og onde ånder. Undervejs fortælles historien om en ung kvindes ulykke i forbindelse med sit bryllup, ligesom der er mulighed for at få et kig på den spøgelsesby fra det Vilde Vesten, huset er bygget oven på. Efter turen kan man tage en spadseretur gennem villaens egen kirkegård, der yderligere uddyber både husets og stedets historie.

The Shooting Gallery giver mulighed for, mod mindre betaling, at afprøve sine evner som skytte i en tegnefilmsinspireret setting.

Adventureland ligger mellem Frontierland og Fantasyland. I Adventureland hensættes man til opdagelsesrejsernes æra; bambusskovene gemmer på hytter og små landsbyer, og junglens lyde er fremherskende. Opdagelsesrejsende med den klassiske, runde junglehjelm går gennem gaderne eller byder velkommen til forlystelserne. Alternativt kan man besøge pirattiden, der er centreret om Adventure Isle og Skull Rock, over hvilket den skibbrudne familie Robinson har bygget et primitivt hjem i et kæmpe træ.

Indiana Jones er en rutsjebane, der byder på en vild tur rundt om Temple of Peril. Der indgår flere loops og rul. Inden forlystelsen kan man se resterne af flere ekspeditioner og en enkelt forladt teltlejr, inden man træder op ad trappen til templet og selve forlystelsen.

Pirates of the Caribbean er forlystelsen, filmen af samme navn er bygget over. Forlystelsen leder én gennem en historie, set fra en pirats synspunkt, fra angrebet på Port Royal til plyndringen og festen bagefter. Afslutningsvis sejler man en tur gennem klippehulerne under Skull Rock, hvor døde piraters skeletter vogter over overdådige skatte.

Adresse: Square Marcel Mouloudji, 75019 Paris, Frankrig


(Kort / Steder i nærheden)
 
 
Find information om: ferieguide rejseguide Skiferie ferie rejse rejser
(Hovedkategori: Seværdigheder) Paris Frankrig Seværdighed